WOONHUIS TE HENGELO

Luxe woning te Hengelo. De basiswoning Lindenhof is verfraaid door de luxe raamindeling en het natuurgevelsteen onder de goot. Door de wit gekeimde muren misstaat deze woning niet in menig villawijk.

Een gekeimde muur is een muur die is behandeld met een speciale kalkpleister genaamd "keimverf" of gewoon "keim". Deze techniek wordt vaak gebruikt om zowel binnen- als buitenmuren te beschermen en te verfraaien.

Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van gekeimde muren:

Weerbestendigheid: Keimverf vormt een zeer duurzame en weerbestendige laag op de muur, waardoor de muur beschermd wordt tegen vocht, UV-straling, vorst en andere weersinvloeden.

Ademend vermogen: Gekeimde muren zijn ademend, wat betekent dat ze waterdamp doorlaten. Dit is vooral gunstig voor oudere gebouwen waar vochtproblemen kunnen ontstaan.

Kleurvastheid: Keimverf staat bekend om zijn uitstekende kleurvastheid. De kleuren blijven helder en levendig, zelfs na langdurige blootstelling aan zonlicht.

Natuurlijke uitstraling: Gekeimde muren hebben een natuurlijke, matte uitstraling die past bij zowel moderne als traditionele architectuurstijlen.

Milieuvriendelijk: Keimverf is vaak gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevat geen schadelijke stoffen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Het aanbrengen van keimverf vereist vaak specifieke technieken en vakmanschap. Het resultaat is echter een prachtig afgewerkte muur die niet alleen beschermd is tegen de elementen, maar ook een esthetische meerwaarde biedt aan de ruimte.

Locatie

Hengelo

Bouwtype

Hoge gootlijn

Projectstatus

Gereed