WOONHUIS TE BARNEVELD

Woonhuis in kempische stijl in Barneveld. Door de vele details en de prachtige oude stenen en pannen lijkt het of de woning er al jaren staat. De basiswoning was ons type Lindenhof.

Een Kempische woning is een specifiek type architectuur dat zijn oorsprong vindt in de Kempense regio, gelegen in het noordoosten van België. Deze stijl van woningbouw is traditioneel en heeft zijn wortels in de landelijke omgeving van de Kempen, een gebied dat bekend staat om zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en agrarische activiteiten.

Enkele kenmerken van een Kempische woning zijn:

Lage, langgerekte bouw: Kempische woningen hebben meestal een laag en langgerekt profiel, waardoor ze goed passen in het landschap.

Rieten of pannendaken: Deze woningen hebben vaak daken bedekt met riet of pannen, waardoor ze een rustieke uitstraling krijgen die past bij de landelijke omgeving.

Gebruik van natuurlijke materialen: Traditionele Kempische woningen worden gebouwd met natuurlijke materialen zoals baksteen, hout en leem, die duurzaamheid en een warme uitstraling bieden.

Symmetrisch ontwerp: Veel Kempische woningen hebben een symmetrisch ontwerp, met bijvoorbeeld gelijkvormige ramen en deuren aan weerszijden van de gevel.

Kleine ramen: Vanwege de koude winters in de regio hebben Kempische woningen vaak kleine ramen om warmteverlies te minimaliseren.

Kempische woningen stralen een gevoel van authenticiteit en verbondenheid met de natuur uit. Ze worden vaak geassocieerd met rustieke charme en worden nog steeds gebouwd in de Kempense regio, zij het vaak met moderne aanpassingen om aan de hedendaagse behoeften te voldoen.

Locatie

Barneveld

Bouwtype

Hoge gootlijn

Projectstatus

Gereed